De Nieuwe Bibliotheek

 
 
 
 
 
 logo De nieuwe bibliotheek

 

DE NIEUWE BIBLIOTHEEK

De beste werkplek buiten de deur

De Stichting Openbare Bibliotheek Almere stelt zich ten doel toegang te geven tot informatie en cultuur aan iedereen door de exploitatie en ontwikkeling van een openbare bibliotheek voorziening die voor iedereen een collectie aanbiedt van boeken, audiovisuele materialen, digitale informatiebestanden en dergelijke die actueel, pluriform en representatief zijn voor het veld van kennis en cultuur.
De Nieuwe Bibliotheek biedt ontmoetingsplaats voor iedereen die zich wil informeren en ontwikkelen.
De bieb bevordert activiteiten die zijn gericht op culturele ontplooiing, algemene ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid.

 

Over onze samenwerking met DE NIEUWE BIBLIOTHEEK

Dat het niet om een klassieke bibliotheek ging wist Studio Bas van Wayenburg al meteen bij aanvang van de opdracht maar dat het om zo’n modern project zou gaan kwamen we pas achter tijdens het eerste gesprek.
De Nieuwe Bibliotheek is gevestigd in een hypermodern gebouw op een centrale plek in Almere. De architectuur en de inrichting van het gebouw is geweldig mooi en efficiënt. De indeling is niet per onderwerp maar per beleving.
De huisstijl van De Nieuwe Bibliotheek bevat veel cirkels.
Voor de Studio dus onmogelijk te negeren.
Wij kozen voor blauw, zwart en wit; kleuren die weer terug komen in het interieur.
De tachtig bedrijfskleding dragers, meest vrouwen, kunnen er chique bijlopen in een jasje en blouse met rok of meer casual in een broek met polo en/of T-shirt.
Vooral de blouse werd met open armen ontvangen, die maakt de medewerkers direct herkenbaar en makkelijk te vinden in een drukke omgeving.
Voor de weinige mannen die in De Nieuwe Bibliotheek werken werd een creatieve oplossing gevonden.

 


Back to Top