Wie is Bas van Wayenburg?

Slide

 

Wie is Bas van Wayenburg?

 

Naamgever en eigenaar van het bureau is Bas van Wayenburg, al meer dan twintig jaar succesvol werkzaam in de wereld van mode en corporate fashion.
Naast opdrachtgevers zoals Schiphol, Dienst Justitiële Inrichtingen en de ANWB wegenwacht werkt hij met evenveel plezier samen met kleinere ondernemingen zoals Privium Clublounge of De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Het gaat om de uitdaging identiteit te vertalen in kleding. Bas heeft een passie voor vakmanschap; schoonheid, oog voor detail, kennis van technieken en materialen. Toepasbaarheid en functionaliteit kenmerken zijn ontwerpen. “De vorm volgt de functie” zegt hij en voelt zich vaak meer industrieel ontwerper dan mode ontwerper.

Vanaf het concept tot de kleding waar mensen zich prettig in voelen én die de identiteit van het bedrijf uitstralen; hedendaags, functioneel en een goede pasvorm. Maatwerk voor de industrie noemt hij dat. Ofwel: “Turning fashion into corperate wear”. Kleding waar je als bedrijf trots op kan zijn. Vanuit een gedegen onderzoek naar functionaliteit vertaalt hij de identiteit van het bedrijf in de kleding. Dit onderzoek is de basis voor het concept, het concept vormt de leidraad voor de uiteindelijke ontwerpen. Ieder zijn vak. Dat waarborgt kwaliteit. Daarom werkt de studio samen met een vertrouwde kring van freelancers, leveranciers en producenten. Zijn klanten vinden het prettig om met Bas samen te werken.

Ze vinden hem “oplossingsgericht zonder het algemeen belang en het einddoel uit het vizier te verliezen. Hij heeft oog voor de bedrijfscultuur en wet- en regelgeving en is in staat praktische kleding met een eigentijdse uitstraling te ontwerpen. Bas kan ingewikkelde creatieve processen in goede banen leiden.” Waarvan acte. Naast zijn werkzaamheden als ontwerper en fashionconsultant is Bas van Wayenburg jarenlang docent geweest op de afdeling mode van de Gerrit Rietveld Academie en het AMFI.


 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen binnen (corporate) fashion en Studio Bas van Wayenburg?
Meld je hier voor onze nieuwsbrief:

Back to Top