Blij op weg

Client
ANWB
Deliverables
15 designs
850 outfits
Producer
Havep

Wij hielpen de ANWB wegen-wachten in een super praktische outfit

Medewerkers van de ANWB wegenwacht knielen, rekken, strekken, liggen soms op de grond half onder een auto en leunen vaak over de spatborden heen. Dan moet de kleding zeer slijtvast zijn en mag geen krassen veroorzaken op de lak. Studio Bas van Wayenburg ontwikkelde een uniek concept voor de kleding die bij deze service hoort. Functionaliteit en herkenbaarheid stonden daarbij voorop. Niet alleen werd er met verschillende weersomstandigheden rekening gehouden maar ook met de geldende ISO-normen. Voor wie daar bekend mee is begrijpt dat het best een klus was om binnen deze veiligheidsnormen nog aantrekkelijke en herkenbare werkkleding te ontwerpen.

Pech kan iedereen over-komen. Dagelijks verleent de ANWB wegenwacht aan gemiddeld 3000 leden pechhulp. Dat doen ze snel en accuraat, in 90% van de pech-gevallen kan men direct weer verder met eigen auto.

Op het gebied van duurzaamheid speelt de ANWB een voorbeeldrol. Dat sprak de studio zeer aan en we hebben waar het maar enigszins mogelijk op duurzaamheid ingezet.
Wij zijn er in geslaagd om in nauwe samenwerking met de professionals van de ANWB een geschikte outfit te realiseren waardoor iedereen weer blij op weg gaat.