Groots vooruit

Client
DAF
Deliverables
29 designs
3.000 outfits
Producer
Alsico

Wij hebben de makers DAF Trucks onderscheidende kleding gegeven.

Veiligheid, comfort, zichtbaarheid en herkenbaarheid stonden hoog op de ranglijst toen het ging over de update van werkkleding bij DAF Trucks. In Nederlandse Eindhoven en in het Belgische Westerlo werken zo’n 3000 mensen keihard om per dag een groot aantal trucks van de band te laten rollen. Van de assen, de versnellingsbak, de bedrading, de kleur, tot het bed en de gordijnen in de cabine, in de fabriek speelt zich een logistiek wonder af. Niet gek dus dat DAF steeds meer rondleidingen in de fabriek wil geven. Dat was ook een reden om de kleding een update te geven. En laten we wel wezen, de ontwikkeling van zo’n puike kledinglijn is ook een logistiek staaltje samenwerking.

Dat bedrijfs-kleding ook een marketingtool kan zijn vergeet men wel eens.

Wat vonden ze bij DAF?

Nieuwe kledinglijn Operations DAF Trucks NV

 Binnen DAF zijn we een tweetal jaar geleden een project gestart om de bedrijfskledinglijn binnen Operations (ongeveer 6000 medewerkers)  te gaan vervangen door een meer eigentijdse kledinglijn.

Vanaf het begin van dit project hebben we samengewerkt met Bas van Wayenburg, enwel vanuit twee invalshoeken. In de eerste plaats heeft Bas een voor DAF specifieke en unieke kledinglijn ontworpen waarbij hij rekening heeft gehouden met de wensen en eisen van DAF en haar medewerkers. Eisen en wensen zoals bijvoorbeeld op gebied van veiligheid en duurzaamheid maar zeker ook het draagcomfort. Maar naast de rol van ontwerper van de nieuwe kledinglijn heeft Bas ook een adviserende rol vervuld binnen het project in onze zoektocht naar een geschikte leverancier om de nieuwe kledinglijn te gaan leveren. De expertise van Bas heeft ons als DAF geholpen de juiste eisen, wensen en keuzecriteria in kaart te brengen om op basis daarvan tot de juiste leveranciersselectie te komen.  Inmiddels hebben we de nieuwe kledinglijn uitgerold en geïmplementeerd en kunnen we terugkijken op een zeer succesvol project. Maatstaf voor het project succes zijn de zeer positieve reacties van onze medewerkers welke met trots de nieuwe kleding dragen. 

 Peter Raijmakers, Plantmanager Truck Assembly Plant DAF Trucks N.V.